Marieke van Riel

Ik schrijf regelmatig blogs voor Breakzy met vakantietips voor onderweg, zoals deze blog over een bezoek aan de stad Bordeaux. – Augustus 2018

Wie Bordeaux zegt, zegt wijn! In deze stad ben je nooit meer dan een stap verwijderd van de passie voor wijn. Het door UNESCO geclassificeerde Bordeaux is daarnaast leuk, levendig en zeker een bezoek van meerdere dagen waard. Het Breakzy team was dus unaniem: deze stad van de wijn verdient een blog!

Bezienswaardigheden
In de Breakzy app kom je verschillende tips over korte stops voor onderweg tegen. Zo zorgen wij ervoor dat je vakantie al onderweg begint! In Bordeaux kun je echter prima een paar dagen doorbrengen, wij raden je dus aan om hier wat meer tijd voor in te lassen.

  • Wandel over de kades die circa 10 jaar geleden werden ingericht als boulevard. Op die ruime boulevard wordt gejogd, gewandeld en geflaneerd terwijl je link en rechts wordt ingehaald door skateboarders, segways, rolschaatsers en fietsers. Op de kade, tegenover het Place de La Bourse, is een waterbassin van slechts 2 centimeter diep, het ‘miroir d’eau’. Hier is het heerlijk verkoeling zoeken op een zomerse dag. Let wel op: stiekem zit in deze ondiepe plas een fontein verborgen!
  • Een must is een bezoek aan het Cité du Vin, de ‘eyecatcher’ van Bordeaux met een zeer bijzondere architectuur. De gouden bekleding van het gebouw is geïnspireerd op de rivier Garonne en de wijn. Het is een weergave van de vorm van een wijnstok, wervelende wijn in een glas en draaikolken in de rivier. Het interieur van het gebouw en de tentoonstellingen zijn overigens net zo indrukwekkend.
  • Deze Breakzy tip is voor de wat serieuzere wijnkenner, maar mag zeker niet ontbreken. Bezoek het ‘Conseil interprofessionnel du vin de Bordeaux’. Deze ‘Wijnraad van Bordeaux’ vertegenwoordigt als sinds 1948 de wijnbouwers, wijnverkopers en wijnmakelaars. Naast de grondige documentatie, kun je hier de wijnen uit Bordeaux ontdekken bij een proeverij. Er is tevens een ‘Ecole du vin’. Deze wijnschool biedt intensieve cursussen maar ook een kortere zomercursus.
  • Du pain, du vin….maar daar kies je natuurlijk wel een mooi plekje voor uit! Is het lekker weer, ga dan naar het prachtige Jardin Public op. Je kunt gaan picknicken op het gras of relaxen onder een van de oranje parasols op het grote terras van l’Orangerie. Lunch met een goed glas wijn erbij en geniet!
  • Iets minder lekker weer? Steek dan de rivier over en bezoek de vroegere kazerne Darwin voor leuke drink- en eetadresjes, street-art en een hoog hipstergehalte. Deze chique wijnstad laat zich hier van een verrassende andere kant zien.

Breakzy tip
Natuurlijk kun je bij Breakzy terecht voor alle informatie over stops onderweg, maar vergeet zeker onze insider tips niet! Wat dacht je bijvoorbeeld van het volgende: ontdek Bordeaux eens vanaf de rivier Garonne. Zo word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht op de schilderachtige waterkant. Daarnaast is dit natuurlijk de ideale spot voor een perfecte foto van het beroemde ‘Cité du Vin’. Op de romantische tour? Reserveer dan bij de restaurantboot La Sicambre en geniet van een uitstekend 3 gangendiner in een sfeervolle setting. Wegvaren bij een laaghangende zon met een weergaloos licht op de oude bruggen en terugkomen met zicht op een verlicht Bordeaux. Magnifique!
Mocht je niet genoeg tijd hebben voor een boottocht, koop dan een tienrittenkaart voor de tram. Hiermee kan je namelijk ook plaatsnemen op de rivierferry. Daarmee verplaats je je makkelijk en snel, je kunt uitstappen bij Cité du Vin.
Check de Breakzy app voor meer interessante tips!

Breakzy routes en reviews
Nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige stad? Dan word je vast nog enthousiaster van het volgende: Bordeaux maakt deel uit van een van de ‘Breakzy Routes’. Een uitgestippelde route vol met handige wetenswaardigheden en stops. Heb je een bezoek gebracht aan deze prachtige stad of de omgeving? Deel dan je ervaringen in de Breakzy-app.
Eén ding weten wij vrij zeker: er gaan vast een paar flessen heerlijke Bordeaux mee terug naar huis om nog na te genieten! Schrijf je dan onder het genot van dat glaasje wijn nog even een Breakzy review?!


Alles is Tekst

Het Fort 22  |  5146 CH Waalwijk
06 – 52 88 94 89
info@allesistekst.com
BLOG
Waar is ze toch allemaal mee bezig?

Nou, daar kan ik kort over zijn: met tekstschrijven en kneiterhard werken! Dat is natuurlijk geweldig, maar ik kwam er tot mijn schrik achter dat het laatste bericht op mijn website van vorig jaar september is! Een teken van leven in de vorm van een blogje leek mij een goed idee. – April 2019

<lees verder>

Wedding Company.nl

Sinds kort werk ik samen met Wedding Company: een website én magazine met alle informatie over trouwen. En daar hoort natuurlijk een blog bij! – September 2018

<lees verder>

Breakzy.nl

Ik schrijf regelmatig blogs voor Breakzy met vakantietips voor onderweg, zoals deze mega blog over het geweldige eiland Mallorca. Ga er maar even voor zitten! – September 2018

Krijg je bij Mallorca visioenen van lallende toeristen, snackbar Friet van Piet, menu’s met plaatjes en overvolle stranden? Pak dan Breakzy erbij: wij geven je dé tips om met de auto het andere Mallorca te ontdekken!

<lees verder>

Breakzy.nl

Ik schrijf regelmatig blogs voor Breakzy met vakantietips voor onderweg, zoals deze blog over een bezoek aan de stad Bordeaux. – Augustus 2018

Wie Bordeaux zegt, zegt wijn! In deze stad ben je nooit meer dan een stap verwijderd van de passie voor wijn. Het door UNESCO geclassificeerde Bordeaux is daarnaast leuk, levendig en zeker een bezoek van meerdere dagen waard. Het Breakzy team was dus unaniem: deze stad van de wijn verdient een blog!

<lees verder>

The Travel Company

Blog voor The Travel Company met wetenswaardigheden over vliegen. ‘Van witte strepen tot wiebelende vleugels’ – Juli 2018 <lees verder>

Lees meer blogs
Algemene Voorwaarden